Valencia CF02 febrero 2023

CRÒNICA | Derrota del València CF davant el Real Madrid (2-0)

Derrota del València CF davant el Real Madrid (2-0) en el partido ajornat de la Jornada 17 i que tanca la primera volta per als nostres. L’equip, necessitat de canviar la seua situación en LaLiga, amb millors sensacions i resultats, va realizar una primera part molt bona, sòlida des del punt de vista competitiu, plantant cara al conjunt blanc, frenant les seues aproximacions i buscant els camins per a perforar la portria de Courtois.

Però després del pas pels vestidors al descans, el conjunt local va decidir l’encontre anotant rápidamente dos gols d’Asensio i Vinícius Jr. L’equip buscarà la victoria este diumenge davant el Girona FC.

Els nostres oferiren una bona imatge en el primer temps, molt disputat, en què l’equip, molt solidari en les ajudes, va cumplir defensivament, va igualar la intensitat en cada duel i tracta d’aprofitar els seus moments per a fer mal al conjunt blanc davant qui ja va deixar sensacions molt positives en el partit de la Supercopa d’Espanya disputat a l’Arabia Saudí.

Mamardashvili va protagonitzar una gran parada per a tancar-li la porta als blancs en una jugada en què Modric deixa a Asensio ma a ma amb el guardameta valencianista al minut 3 i Gabriel Paulista va rebutjar de forma providencial un llançament de nou d’Asensio en el 18.

El Real Madrid perdria a Militao poc després de la mitja hora, amb molèsties después que fera una durísima entrada a Samuel Lino, i just abans del descans arribà una de les jugades claus del partit en què Alberola Rojas va anul.lar un gol al Real Madrid. A l’eixida d’un còrner, després d’una jugada en Camavinga fa falta -no assenyalada- sobre Foulquier el balón arriba al cor de l'àrea, Benzema es lleva de damunt a Yunus Musah amb una manotada abans que Rudiger cabotejara a la xarxa. L’àrbitre, previ pas pel VAR, va anul.lar de forma encertada un gol que no pogué pujar al marcador.

El València CF va eixir igual d’intens en el segon temps, però el Real Madrid en el 51’ va avançar-se amb un llançament d’Asensio des de fora de l’àrea i dos minuts després Vinisius Jr va marcar el 2-0. Després del doble revés Yunus Musah ho va intentar amb un llançament que va eixir lleugereament desviat per damunt del traveser de la porteria de Courtois i el Valencia CF, poc després va exitar el tercer en una jugada canalitzada per Modric en banda esquerra.

Marcos André ho va intentar amb un remat acronàtic, però el baló va marxar fora, i en el 70’ el Valencia CF es va quedar amb un menys per l’expulsió de Gabriel Paulista.

El València CF, després d’este marcador, buscarà retrobar-se amb la victoria pròxim diumenge (16:15 hores) davant el Girona FC.

Fitxa Tècnica:

2. REAL MADRID: Courtois, Nacho Fernández, Militao (Carvajal, 36’), Rüdiger, Camavinga, Modric (Valverde, 66’), Kroos (Tchoumeni, 66’), Ceballos, Asensio, Vinícius Jr. i Benzema (Rodrygo, 60’).

0. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà, Hugo Guillamón, Yunus Musah (Cömert, 75’), André Almeida (Ilaix Moriba, 70’), Samu Castillejo (Marcos André, 58’), Samuel Lino (Lato, 70’) i Cavani (Fran Pérez, 75’).

GOLS: 1-0 Asensio, 52’; 2-0 Vinícius Jr. 54’.

ÀRBITRE: Alberola Rojas (C. Castellano-Manchego). Amonestó a Nacho Fernández, Benzema, Diakhaby, Asensio. Expulsó a Gabriel Paulista.

VAR: Medié Jiménez (C. Catalán).

Partit de la Jornada 17 de LaLiga disputar a l’Estadi Santiago Bernabéu, ajornat per la disputa de la Supercopa d’Espanya.